Om svårigheten att leva NU

Trött som en elefant

Foto: Jay Mantri

Att vara mer närvarande här och nu och inte grubbla bakåt eller framåt är någonting många jobbar med, så även jag, men det är inte alltid så lätt när man har jobb som växer på hög, alla helger inplanerade och väldigt få timmar på kvällarna att göra någonting annat än att tvätta, plocka upp saker från golvet och få barnen att sova.

Men ibland tror jag verkligen att man måste avboka planer, säga nej till roliga men energikrävande saker, strunta i att det knastrar under fötterna när man går över vardagsrumsgolvet eller att man inte ringt någon som man borde och bara fokusera på här och nu:

Ni vet:
– Lämna det man håller på med och gå ut och andas frisk luft. Bara stå där och insupa naturen.
– Ta ett djupt andetag.
– Strunta i att man fikat och pratat alldeles för länge med bästa kompisen och ta en kopp kaffe till istället. Och kanske en chokladbit också.
– Tillåta sig själv vara så otroligt seg och långsamt i allt man gör och inte alls effektiv.
– Byta om till nattlinne eller pyjamas direkt efter jobbet och sätt varma gosiga sockor på fötterna.
– Ät middagen framför favoritserien.
– Och framförallt tillåta sig själv att inte göra någonting vettigt eller nyttigt. Bara vara. Vila. För att man är trött och behöver göra det.

6 thoughts on “Om svårigheten att leva NU

  1. Även om jag vet att min flickvän (sen många år) lever i nuet så känns det flyktigt, som att hon när som helst kan lämna mig för en annan. Tänker jag för mycket? Suck!

  2. Så bra skrivet. Lugnande. Dels för att jag är ganska bra på det där i perioder och då får lite dåligt samvete.. För att effektivitet är så högt skattat jämfört med “bara varandet”. Dels för att jag nu länge känt mig stressad och då behöver bli påmind om detta. Att det är okej och till och med önskvärt att bädda ner sig under filten och vara ineffektiv ibland.
    Tack för att du påminde mig om det fina Liz! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s