Utan ord.

Jag har inte kunnat skriva något här på flera dagar. Allt har känns så ytligt och meningslöst i förhållande till det som händer ute i världen. Jag kan inte berätta om härliga saker i Barcelona när små barn som kunde ha varit Juni sköljs upp på stränder inte så långt härifrån.
Så jag har satt mig ner och försökt skriva något om det istället. Hur hemskt det är, hur vi alla måste engagera oss och göra något nu! Men inte heller där har mina ord räckt till. Jag har velat skriva något klokt och bra och eftertänksamt. Men jag hittar inte orden. Jag skäms, men jag vet för lite. Jag är för lite insatt.
Som tur är finns det dem som vet. De som engagerat sig för länge sedan och har kloka vettiga saker att säga. Här är några artiklar och videor som jag tycker är väldigt viktiga att läsa och lyssna till:

Här förklarar Hans Rosling var de syriska flyktingarna är i dag.

Här kan man se vilka länder som tar emot flyktingar och varifrån. Och återigen inse att Finland tar emot extremt lite.

Här kan du ta del av ännu mer klokskaper av min nya idol professor Hans Rosling. Och ni har väl inte missat när han läxar upp en dansk journalist: Här.

2 thoughts on “Utan ord.

  1. Ja, det finns inga ord som räcker här – och håller med om att det känns helt galet att vara så oinsatt. Nu får vi bidra med den hjäp vi kan efter bästa förmåga – och vara tacksamma och känna ödmjukhet för hur bra vi och våra älsklingar har det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s