Menyn

Som jag berättat innan lagade jag och Edu nästan all mat själva till bröllopet. Det har varit ett jätteroligt projekt som vi haft på helgerna under vintern och våren, att testa olika rätter och pröva oss fram vad vi skulle bjuda på, men oj vad nervöst det också var när bröllopsveckan väl kom och vi skulle få ihop allt. Vi hade många frågor i huvudet: har vi tillräckligt mycket mat eller är det för lite? Vad kan vi förbereda? Hur länge ska vi marinera köttet? Hur ska vi göra med grillningen?

Till slut bestämde vi oss för att bästa Harriet Strandvik skulle göra våra sallader till huvudrätten. Det känns viktigt att salladerna är nygjorda och fräscha och vi ville inte stå och hacka sallad på bröllopsdagens morgon. Det blev superbra. Hon gjorde en fransk potatissallad och en fin grönsallad med jordgubbar, mandel och ost som passade bra till det grillade lammköttet. Alla råvaror hon använder är från Åland, så varmrätten blev åländsk och eftersom förrätten bestod av spanska tapas möttes våra bägge kulturer på matbordet, precis som vi ville.

Det första Edu och jag gjorde när vi slog oss ner vid bordet för att äta när middagen kört igång var att nervöst titta på varandra och försiktig ta en tugga av maten.

Så här såg menyn ut:

Meny

Tapas
Tortilla de patata
Jamon
Fuet
Lomo
Gazpacho
Ceviche
Queso manchego
Gravad lax

Varmrätt
Liz & Edus örtmarinerade lamm
Vegetariskt – Hemmagjord quiche med fetaost- och spenatfyllning

Sallader
Fransk potatissallad med åländsk nypotatis
Grönsallad med mandel och jordgubbar

Efterrätt
Tårtbuffé

Vi spanade ut över borden och tyckte att de som åt verkade se nöjda och glada ut. Puh!;)

_JAC4815
_JAC4801
Foto: Jacob Saurén

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s