Björk som favoritblomma

_MG_9611
Det här är mina kusiner Michela och Bianca. I bakgrunden syns även två kusiner till, nämligen Emma och Samuel. Totalt har jag åtta kusiner och alla är så fina. Men det här kärleksbrevet är först och främst riktat till Michela, världens bästa bröllopsplanerare. Hon studerar i Åbo och är van att fixa fester och stora tillställningar på kåren, men har även hjälpt till att ordna flera bröllopsbjudningar.
Jag var så trött för några veckor sedan. Jag tror det var veckan efter midsommar. Jag hade ungefär åtta lördagsporträtt jag borde göra och skriva ut, Juni vaknade flera gånger i timmen på natten, jag hade ett bröllop att fixa, Edu var inte här och jag kände att allt höll på bli lite övermäktigt för mig. Vi hade redan tidigare pratat att hon skulle hjälpa mig lite med dekorationen eftersom hon jobbat på Cityblommor flera somrar och därför kom hon över en kväll.
Pim, Pam, pom! Vips! Hade hon skrivit olika listor på vad som behövdes göras, ritat en karta på hur vi kunde ställa borden och funderat ut smarta och bra sätt på hur vi kunde fixa med belysning, blommor och dekorationer. Och det allra bästa var att hon fått mig på bröllopshumör igen med sin glada energi och vilja att hjälpa till. Jag bara satt och gapade med öppen mun innan jag samlade mig och fick fram ett stort ”Tack!”.

En sak vi pratade om var alla blommorna. Jag hade länge funderat på vilken blomma som var min, passade mig. Vår budget var inte så stor och de flesta vilda blommor skulle vara utblommade. ”Det enda som fortfarande finns är björk”, sa jag. ”Men titta, vad vackert det är med allt det gröna!”.
”Då är det bestämt”, sa Michela. Björk får bli er huvudblomma bli tillsammans med lite brudslöja och mörkrosa nejlikor! ”Perfekt”, sade jag. Och så blev det.
Och så här blev det:
_MG_9504
Michela, Bianca, Vendela och Linnea kom tidigt på lördagsmorgonen och fixade denna fina björkbåge på Åsas och Stefans terass dit vi hade flyttat vigseln efter varning för både storm och regn. Dagen innan hade pappa och spanjorerna huggit björkarna
_MG_9514
_MG_9513
som nu sattes inuti tältet och runt om på gården. Lite som på midsommar men ändå inte.
IMG_2045
IMG_2096
På borden fanns björk, brudslöja och nejlikor om vartannat och runt omkring stod olika vaser utplacerade
IMG_2155
med blommor och björkkvistar som Michela och Bianca arrangerade till vackra buketter dagen innan.
Sedan satte vi även upp belysning i tältets tak som tändes på kvällen och vimplar som Carro gjort av gamla kartböcker över alla världens länder.
Tack Michela och alla andra hjältar och hjältinnor som hjälpt mig och som jag ska berätta lite mer om lite senare. Ni är fantastiska!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s