Some time to breath

bild-11

Jag sitter på kafé och lyckas föra ett samtal samtidigt som jag smuttar på en kopp te, trär på sockor och byter blöja. Det är fortfarande mycket att hålla ordning på, men allt känns så mycket smidigare nu än när allt var nytt, Juni hade ont i magen och sömnbristen höll på att äta upp mig.

”De första tre månaderna är tuffast”, sa många till mig och det stämmer. Nu tror jag vi är inne i någon sorts viloperiod, innan nya utvecklingsfaser träder in förstås…;)

bild-24Så jag pustar ut vid frukostbordet. Försöker minnas: Vad var det jag höll på med? Vad var det jag ville läsa? Kanske jag borde börja röra på mig? Träna någonting? Vad vill jag lyssna på för musik?

På samma gång är det svårt att slappna av när man väl får och mörker lurar i bakgrunden. Stressklumpen sitter kvar i magen av gammal vana. Det finns en massa saker som väntar på att-göra-listan… Och så oroar jag mig för mina kära. För att de ska må bra.

bild-12Det får mig att tänka på hur viktigt det är att krama om de man älskar, så ofta man bara kan. Jag tror inte att det går att ge för mycket kärlek. Jag har aldrig hört om någon som fått för mycket av det. I alla fall inte i form av omtanke och varma kramar.

7 thoughts on “Some time to breath

 1. Du har en otrolig gåva att beskriva känslor med ord, allt från glädje till sorg. Det är inte bara en gång som tårarna rullat när jag läst dina ord. Tårar av glädje, igenkännande, som nu när du skriver om allt på måste listan och om de kära man har omkring sig. När jag inser att jag sitter precis här som jag hör hemma, med dem jag älskar och som älskar mig omkring mig men att jag är så förblindad av alla måsten. Tack Liz! Nu ska jag gå och kramas!

  • Åh, tack så jättemycket Gabban! Dina ord både gör mig glad och värmer. Och vad glad jag blir att mina ord fick dig att gå att krama på dem du älskar. Det är så viktigt! Låt oss fortsätta med det! Stor varm kram! Liz

 2. Du skriver så fint Liz! Och mina ögon fastnar såklart så tyg runt Junis rumpa, kör ni tygblöjor på heltid, hur fungerar det i Spanien?
  MVH, en tygblöjetok =)

  • Hej Marie och vad roligt att höra! Japp, det är tygblöjor du ser. Vi kör det på dagtid, men inte nattetid eftersom de behöver bytas så ofta och Juni har så svårt att sova ändå. Men under dagarna tycker jag det fungerar perfekt. Det finns en hel butik här i Barcelona som bara säljer tygblöjor i olika sorter, men just dessa har jag beställt på nätet från Imse vimse. Vi har 12 par som vi tvättar och hänger på balkongen och torkar. Juni verkar tycka att det är sköna och jag tycker det känns så bra att sätta ekologiskt tyg mot hennes rumpa istället för plast och papper som jag inte vet alls vad det innehåller. Berätta, har du också kört med tygblöjor?

   • Åh, en hel butik… Jag blir avis, fast jag faktiskt är så tyg-nördig att jag öppnat en egen butik på lillaeko.se =)

    Vi har kört tyg sedan minsta tjejen föddes, och nu är hon 6 månader, och har väl hunnit testa det mesta skulle jag säga. Nu verkar vi ha landat i olika all-in-two, formsydda eller vikblöjor med ullskal eller bara olika inlägg direkt i PUL-skal. Jag tycker det är himla roligt, plus att det känns bättre att minska på användandet av plast och annat mystiskt. Billigare verkar det dock inte bli =p.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s