On my way to be vegetarian?

Det pratas en hel del om vegetarisk mat kontra kött sedan Vetenskapens världs program om köttmat och dess skadliga verkningar visades på SVT. Frågor dyker upp som jag har funderat på ett bra tag. Är det faktiskt vettigt att äta så mycket kött?

Sedan jag flyttade hit till Barcelona har jag börjat äta mer och mer vegetarisk mat. Jag började av den enkla anledningen att frukt och grönsaker är så billigt här. Jag kan gå till en ekologisk affär här på hörnet och köpa en hel kasse med grönt för några euro och det ger oss mat i flera dagar. Men det jag upptäckt är att jag också mår så mycket bättre av det. Jag har mindre ont i lederna och mår bättre i magen. Jag tror inte jag är redo att bli vegetarian fullt ut, men som Åsa och jag pratade om häromdagen, så kan man i alla fall svänga på det hela. Äta vegetariskt fem dagar i veckan och kött två. Istället för tvärtom.

Men det svåra kan vara att komma på vad man ska laga. På Åland inspirerade mina vänner Lara och Dave mig mycket. De är veganer och bjöd in mig till underbart goda indiska kvällar. Och det är ett bra tips. Det indiska köket har många goda vegetariska rätter. Här i Spanien har Edu inspirerat mig med sina spanska bön-och linsrätter som, enligt mig, är så mycket godare än de vi är vana att laga hemma.
Dessutom har det börjat dyka upp en hel del vegetariska matbloggar med väldigt fina recept och idéer. Här är mina favoriter:

Blueberry_almond_cake_3 Truffles
Green Kitchen Stories

En helt vegetarisk blogg som drivs av Dave och Luis. De tar fantastiska bilder och lagar mat som både är hälsosam och väldigt god.

14450694940_6ebb7fc1e9_z 14657253033_97f147b84a_z 14450926447_278ed37cf4_zLocal Milk

Jag har ännu inte lagat så många recept av Beth som har den här bloggen, men jag älskar att läsa den, så som jag älskar att bläddra i en riktig fin kokbok. Hon berättar historier med sin mat och bilder. Och det inspirerar så. Dessutom gillar jag hennes klädstil.kaleblog

 Deliciously Ella

Vad jag gillar med den här bloggen är att Ella är superduktig på att hitta nyttiga och vegetariska versioner av vanliga recept. Och hon gör det med vanliga, enkla ingredienser, utan att komplicera till det.

2 thoughts on “On my way to be vegetarian?

  1. Tack så mycket för ‘the mention’, och länkar till flera fina bloggar! Det finns så mycket bra icke-djur baserade recept från världenöver att det känna en synd att inte prova att prova allt. Och, så länge du äter inte för mycket ägg eller mejeriprodukter, betyder det även att du kan äta mycket mera mat – en fantastisk sak för alla de som älskar mat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s