Thieves and pickpockets

Image

En sak jag inte gillar med den här stan är hur lätt det är att bli bestulen. Nu har jag blivit det igen. En man knuffade till mig så jag ramlade ut på perrongen i går och stal samtidigt min plånbok ur väskan, som både var stängd och låst. (Jag förstår inte hur sådant går till!?)  Jag tar med mig väldigt lite ut på stan nuförtiden, men blev av med mina bankkort, mitt körkort och europeiska sjukvårdskort. Dessutom kontanter och mina förköpta yoga-kuponger.

Det handlar ju bara om materiella saker. Jag försöker påminna mig själv om det. Att jag som tur var inte föll och slog mig… men jag blir ändå lite trött och ledsen. Känner mig liksom lurad.

Det konstiga är att jag var på en tapas-tur med ett par hemifrån Åland precis innan och varnade då dem för tjuvar i tunnelbanan. Som om jag hade känt det på mig.

Jag vet att många är på väg i Barcelona i vår, så lova mig då att se upp. Speciellt kring La Ramblan, plaza Catalunya och i metron. Annars är Barcelona en förhållandevis rätt så säker stad. Men det vimlar av ficktjuvar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s