Every day news

bild-8

Häromdagen fyllde fina Camilla år. Jag småsprang i regnet för att träffa henne och resten av spanska klassen på en bar i Raval. Att jag lärt känna ett helt gäng med roliga människor är absolut det bästa med den kursen. De flesta är nya i stan och det finns en öppenhet i det som är speciell och fin. Nästan varje gång vi ses får jag dessutom lära mig någonting nytt. Som att söta pannkakor heter crepés på franska, medan salta har namnet galettes. Och att man i Ryssland använder liknande fyllningar till sina blinier. Små saker, men intressanta. Som att musiken från kåkstäderna i Rio anses vara väldigt cool i Brasilien just nu. Och att många sydamerikaner har börjat köpa lägenheter i Spanien som en framtida investering.

Man kan säga att umgås med klassen är som att lyssna till ett internationellt nyhetsprogram direkt från vardagen. Ett mer verkligt sådant än det som oftast visas på tv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s