Diffrent perspective

En-frukt-efter-träningSedan jag kom tillbaka till Barcelona har jag fullkomligt frossat i all frukt jag kommer över. Kiwi till frukost, jordgubbar i yoghurten, smoothie med mango och apelsin till mellanmål och alltid en banan i väskan. För säkerhetsskull…

Det är en av de sakerna jag älskar med den här stan; alla dignande fruktstånd och att allt smakar så mycket.

Det lustiga var att när jag sade det här till min kompis Camilla från Brasilien var hon av en helt annan åsikt. ”Nej, usch, jag tycker inte frukten smakar någonting här. Dessutom är utbudet så dåligt. I Rio har vi 20 typer av olika bananer. Här finns bara ett par sorter.”

Och återigen kommer vi tillbaka till det här med perspektiv. Hur vi ser världen ser ut handlar mycket om var vi står när vi tittar på den.

Camilla tycker däremot det är så skönt att bo i Barcelona och slippa vara orolig för all kriminalitet på gatorna. Medan jag går runt och håller hårt i handväskan hela tiden, orolig för att bli bestulen på både telefon och plånbok, slappnar hon av och säger:

”Här finns det inget att oroa sig över. De bara stjäl dina grejer. Det är väl ingen fara. Jag tycker det är så skönt att slippa pistoler och knivar och sådant. Väldigt få hotar ju att ta ditt liv…”

2 thoughts on “Diffrent perspective

  1. När jag pluggade i London hade jag en tjej, Claudia, från Santiago i Chile i min klass som kände precis likadant som din kompis vad gäller säkerhet och kriminalitet. Medan jag tänkte mig för lite extra kände hon sig så fri som slapp oroa sig för vapenvåld och kidnappningar. Det är verkligen berikande att träffa människor som har ett annat perspektiv. Stor kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s