I won the lottery

bild(326)

Jag har kommit in på en kurs i spansk grammatik och är så glad över det. I måndags stod jag och köade med hundra andra som hoppades få läsa kursen och när de ropade upp mitt namn nästan studsade jag fram. Skolan, Escuela idiomas, är nämligen en statlig ägd skola med jättebra lärare och lägre skolavgifter, så kön är lång. Först lottar de ut några som får göra ett test, klarar man tester hamnar man återigen i en påse med massa namn och så lottar de ut bland dem vem som får komma in. Och jag vann och fick en plats!

Nu blir det spansk grammatik flera timmar i veckan efter jobbet och förhoppningsvis flera insikter. Jag har aldrig läst spanska, utan lärt mig genom att läsa tidningen varje dag och översätta orden jag inte förstår med lexikon, se spanska filmer, lyssna på musik och prata, prata, prata med vänner, oavsett hur det låter.

Det har fungerat bra och allt flyter på bra, men nu vill jag förstå varför man säger saker som man gör, hitta strukturen bakom. Det känns nästan som att hälla ut ett pussel med 1.000 bitar på ett bord och köra igång. ”Okej, var passar den här biten in, blå himmel med lite, lite svart i hörnet? Ah, där!”

I won the lottery of Escuela de idiomas in Barcelona and will now study spanish grammar all autumn. So happy!

One thought on “I won the lottery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s