Raspberry cookies

Hallongrottor

Åh jag älskar att det finns massa hallon att plocka just nu. Häromdagen när jag gick ner till Åsa och Stefan så lyste det rött bland buskarna. Om jag hade kunnat, så hade jag smugglat ner hallon i min resväska, men istället får jag bara drömma om hallongrottor och andra godsaker.

Här är ett nytt recept jag hittat:

HALLONGROTTOR MED KANEL

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 34 dl hallonsylt

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en längd och dela den i 30 bitar. Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s