Summer even if you are working

Image

Vi befinner oss mitt i sommaren och ibland kan jag nästan bli stressad av att dagarna går så fort, speciellt när man jobbar och spenderar många timmar inomhus. Men lite lugnare blir jag när jag kommer på att det finns en massa små saker man kan göra för att sakta ner farten och njuta av de små stunderna.

SOM DET HÄR:

– Stanna upp och läs riktigt sent en natt medan resten av familjen sover och så länge ljuset tillåter.

– Morgondopp är det finaste jag vet! När barfota fötter möter bar mark och du glider ner naken i det fortfarande nattkalla vattnet.

– Ta en fin vän i handen. Åk till en vacker strand, äng, kobbe eller skogsglänta och ha med er en kvällsmacka. Sitt ner och känn lugnet sprida sig i kroppen när solen sänker sig.

– Om du har semester. Ät när du är hungrig, sov när du är trött, gör det som gör dig glad och som känns rätt!

– Plocka blommor längst löprundan eller på kvällspromenaden.

– Cykla på en grusväg i en sommarklänning och far och köp en glass.

– Lägga dig ner på en solvarm gräsmatta, titta upp på himlen och ta djupa, lugna andetag och bara titta när molnen drar förbi.

– Ta ett metspö om du råkar ha ett sådant, åk till en brygga och sätt dig och fiska. Ta annars med en bok eller lägg dig ner och lyssna på någon sommarpratare i radion.

– I fall det inte är fint väder. Ta tillvara på sommaren ändå, vänta inte. Bada fast det är svinkallt. Simma några tag och känna livet i dig. Ta på dig varma kläder och sätt dig ute på trappan och drick morgonkaffet.

– Gå barfota genom ett daggvått gräs och lukta på sommaren. Den doftar så mycket: salt hav, smultron, gräs, blommor, grillos, vedeldad bastu och varm asfalt. Och lyssna! Lyssna på hjärtat som slår. Ljudet av fågelkvitter. Regnet som slår mot fönstret.

Here is my best advices how to enjoy the summer!

2 thoughts on “Summer even if you are working

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s