This summer

tumblr_mf2lypmGpa1qfqjbno1_500

Från och med i dag har jag en veckas ledig och vad passar bättre än en sommarlista inför midsommar. Den här hittade jag hos Hanna.

Mina planer för sommaren:

dsc06334 dsc05130 img_3412_0 scale_image-2

I går kväll kom Carro, Heidi och Björn hit. De ska vara här i flera dagar och jag är så PEPP! Jag har jobbat supermycket de senaste dagarna för att hinna bli klar med alla artiklar och deadlines. Så nu har jag semester på riktigt i en hel vecka! Om några timmar packar vi in oss allihop i en bil och kör mot Costa Brava. Vi ska bada, läsa böcker på stranden, grilla, dricka cava och äta massa gott. Det blir midsommar spanish style!;)

Sedan i slutet nästa vecka åker jag hem till Åland för att jobba på tidningen, gå på bröllop, träffa alla fina människor och bara ha det lugnt och skönt. Ända till mitten av augusti stannar jag på ön. Det ska bli helt fantastiskt!

Bästa sommarstället:

strand_1 img_2814  bad4 img_2736_1

Åland så klart! Åka ut med snipa till en holme med kaffe nerpackat i korgen, ljuset, vänner, kräftskivor, musik från sjökvarteret, sommarfest på Enklinge, spegelblankt hav. Det är här sommaren doftar som den ska.

Favoritblomman:

Jag älskar vitsippor! Det var nästan därför jag åkte hem i våras. Ville bada i vitsippshavet.

Här simmar jag helst:

bild(265)

I Lemström på Åland där jag växte upp. Det går inte att räkna antalet gånger jag sprungit ut där på bryggan och dykt ner i vattnet. Antalet timmar jag, mina systrar och kusiner legat där och plaskat. Jag känner till varenda våg, varenda sten på botten, all blålera. Det finns inget läskigt, bara ren och skär njutning.

Bästa sommarplågan genom tiderna:

img_4895 scale_image-4 scale_image-3

Jag hittade ”Ironic” med Alanis Morisette på en lista. Om den räknas som en sommarplåga så är det min absoluta favorit. Jag och Lina i hennes föräldrars Volvo, året efter vi tagit studenten, bilradion på högsta volym och vi skrålade allt vad vi orkade: ” Its like rain on your wedding day, its like a free ride when you already paid!..”

Det här lyssnar jag på i sommar:

Min senaste spotify-lista: semester

Det här tittar jag på i sommar:

dsc05042 dsc04304jpg img_3743 img_3715_0

Regniga dagar ser jag fram emot fransk film och sista säsongen av Mad Men.

Favoritdoft:

Solkräm på stranden och doften av salt hav.

Den ultimata sommardagen:

bild_20100506_kl_2103

img_4507 scale_image dsc06106

Jag vaknar vi åtta, nio och ser genom persiennerna att solen lyser ute och går upp för att laga frukost. Rostmackor med smör, ost och marmelad, svart, starkt kaffe och färska jordgubbar i yogurt. Jag sätter mig på altan för att äta. Det doftar nyklippt gräs och jag har satt på mig bikinin färdigt under sommarklänningen. Efter att jag läst tidningen klart går jag ner barfota till stranden. Gräset är daggigt och jag lägger mig på en filt på bryggan för att sola och lyssna på dagens sommarprat. Snart kommer hela familjen dit och vi äter lunch tillsammans. Helst något med nypotatis. Någon har bakat kanelbullar och vi packar ihop en picknickkorg med kaffe och åker ut till en holme. Simmar, fikar, pratar och känner de solvarma stenarna under ryggen. När solen går ner hör vi musik från stan och vi puttrar in tillbaka. Luften är varm trots att det börjar skymma. Vi sätter oss på en uteservering och dricker rosé och en efter en dyker fina människor upp. Och alla ser så där semesterfina ut och glada. Kära i livet.

Ha nu alla en jättetrevlig midsommar! Jag tar som sagt semester några dagar nu. Vi syns senast på tisdag.

A list about my summer. Please translate.

2 thoughts on “This summer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s