Welcome to my home!

IMG_1642

I dag är det dags för en liten rundtur i vårt hem. Jag tycker det är så skönt att det knappt finns någon inredningshets här i Barcelona. Javisst, folk har det hemtrevligt och mysigt hemma hos sig, men många spenderar hellre tid, pengar energi på att umgås med familj och vänner och gå ut och äta en bit mat än att ha det perfekta hemmet. Så med ledordet hemtrevligt framför perfekt ser vårt hem ut så här:

Det här är balkongen. Det mesta går i granna färger och när solen lyser mitt på dan är det jätteskönt att ta en liten siesta i hängmattan. Vi har anlagt en liten örtodling i ena hörnet och hoppas på att jordgubbsplantorna ska ge frukt.

IMG_1637

När man kommer in från balkongen kommer man till vardagsrummet – mitt favoritrum. Här är allting mjukt och skönt och ljust. Jag gör det mesta i det här rummet. Läser, jobbar, äter frukost, ser på tv, bloggar, hänger med vänner…jag tänker att jag ibland borde göra saker i andra rum, men jag trivs så bra här.

IMG_1633

Om du sitter i soffan ser du Edus farmors gamla piano. Jag önskar jag kunde spela. På väggen har jag satt upp ett tyg från Ikea för att pigga upp den vita väggen lite. Matsalsbordet är stort och utdragningsbart, vilket jag tycker om. Jag vill att alla jag tycker om ska rymmas kring bordet.

IMG_1648

Går man ut från vardagsrummet hamnar man i en gång. Det här är den i sin helhet mellan hall och vardagsrum. Här har jag byggt ett litet stilleben med en av mina favoritklänningar och masker som Edu köpt på sina resor i Sydamerika. Från gången kommer man in till vårt sovrum, gästrum, mitt kontor, kök, och badrum. Sovrum och kontor är inte färdigt fixat än så det visar jag en annan gång.

IMG_1673

Men så här ser gästrummet ut, som ligger lite avskilt direkt till vänster när man kommer in genom ytterdörren. Här går det mesta i rosa och rött. På väggen hänger en annan favoritklänning och på väggen finns bilder på favoritkvinnor som Amelié, Grace Kelly och Frida Kahlo. Den runda spegeln är också Edus farmors och på hyllorna står ett par favoritskor, reseböcker och gamla fotografier som jag tycker om.

IMG_1649

Nu hoppar vi in i köket. Det är väldigt litet och ser ut så här. Jag vet inte om det syns här på bilden men spanska kök är ofta väldigt sterila. Jag har försökt pigga upp det lite med några kokböcker jag lyckats få med mig i bagaget, färgglada kort och kökshanddukar.

IMG_1663

Nu till sist svänger vi in i badrummet som ligger i korridoren nära vardagsrummet. Här är väggarna lite 70-talsaktiga med bruna blommor. Det bästa i detta rum är att det finns ett badkar med dusch här till vänster. Jag är barnsligt förtjust i att bada badkar med massa skum.

Och det var vårt hem. Jag trivs så himla bra här! Det är min trygga plats här i det nya landet.

För den som är intresserad av att besöka Barcelona, hyr vi ut rum för en billig peng. Och i sommar mellan slutet av juni och mitten av augusti kan man även hyra hela lägenheten för en vecka, två eller över en helg.

Antingen kan du gå in här och boka ett rum eller hela lägenheten via Air bnb. Eller så kontaktar du oss via min mejl, liz_lindvall@hotmail.com, för mer information, bokning och prisuppgifter.

Welcome to our home. This is a picture tour of the apartment. We rent out rooms for people who are intrested in visiting Barcelona. From late june to middle of august we also rent out the hole apartment for a week or two or just for a weekend. For more information visit this site. Or contact us by email: liz_lindvall@hotmail.com

4 thoughts on “Welcome to my home!

    • Tack fina vännen och vad roligt att ni är i Nerja! Jag såg häromdagen på FB att du besökte Granada. Åh, visst är det en helt fantastisk stad! Jag älskar den! Nästa gång får ni komma till Barcelona…;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s