Fredagslistan

Nu tycker jag det är dags för en lista, så ni får lite koll på läget. Denna utmärkta hittade jag hos Elsa Billgren.

Humör idag? 

Okej, jag fick precis just min mens och det känns som om någonting börjar lätta i kroppen på ett bra sätt. Än har inte min pms kommit tillbaka i full styrka efter graviditeten och det är så skönt, men jag har ändå varit lite lättirriterad i veckan, extra trött och har haft svårt för att fokusera. 

Vilken svordom använder du mest? 

Shit. Jag vet inte om det är en svordom men ett slags fult ord i alla fall. Jag hade ingen aning att jag sade det så mycket förrän Juni en dag började säga det hela tiden. Här i Barcelona kan jag inte skylla på någon annan eller på dagis eller skola eller så, utan det är jag som är boven.

Äger du en podd?

Nej, ibland tycker jag det skulle vara kul men jag har så komplex för min röst. Men vem vet, kanske det behövs fler ljusa röster i medievärlden.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? 

Jag vet inte. Det har jag glömt fråga mamma och pappa men jag vet att de ett tag funderade på Filippa och Rebecka istället för Liz och Åsa. Jag är väldigt glad att de valde de sistnämnda. 

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Jag använder ingen. Juni och Hjalmar ser till att väcka mig runt sex, sju varje morgon så det behövs inte. 

Hur många resväskor äger du? 

Tre. En stor röd, en rosa kabinväska och en stor backpack-ryggsäck. 

Vad gör du exakt just nu? 

Jag sitter på ett kafé som heter Vivaris precis i närheten av vår lägenhet i Barcelona. Hjalmar har just somnat men jag rullar honom fortfarande lite grann med foten. Datorn är uppslagen och jag ska precis fortsätta skriva på ett porträtt som jag har gjort med en krigsveteran på Åland. Han är 96 år gammal och förlorade sin ena arm i finska vinterkriget. 

Du är ledig. Umgås du helst med barnfamilj eller vän? 

Både och. Jag tycker mycket om att umgås allihopa, barn, vuxna, mina vänner och deras familjer men ibland vill jag träffa kompisar på egen hand och hinna prata ordentligt.

När var det senast någon stötte på dig? 

Det var länge sen. Hihi! Det är få som kommer fram när man bär på en bebis vid bröstet. Däremot har Hjalmar många flirter på gång när vi är ute på stan.  😉

Dagens planer? 

Edu slutar jobba snart och då fortsätter jag jobba en stund till innan det är dags för fredagsmys med bad av barnen, pyjamas, popcorn och film i soffan. Och lite vin och gott tillsammans med Edu sedan när vi fått dem att somna. 

Helgens planer? 

Imorgon vill Edu ut i skogen en sväng och kolla om det finns svamp. Sedan har vi galet nog tänkt juldekorera lite hemma. (Inte mycket men sätta upp julstjärnorna och lite till) Grejen är vi redan 5 december åker till Åland och inte kommer tillbaka förrän till nyår. Och vi vill hinna julmysa lite här innan…Det känns viktigt för mig att barnen får lite jul på bägge ställen.

På söndag ska vi på lunch till Edus mamma och så måste jag jobba lite.

Vad ser du mest framemot i helgen? 

Junis ögon och upprymdhet när vi fixar lite jul hemma. Hon älskar sådant! 

Vad åt du till middag senast? 

Blomkålssoppa.

Tror du folk pratar om ryggen på dig?

Säkert. 

Är du blyg inför det motsatta könet? 

Nej, eller lite ibland.

Vad var det roligaste som hände i veckan? 

Jag var och fixade håret. Så ytlig grej men när man knappt har tid och duscha och tvätta håret är det så skönt att få sitta ner och bli uppfixad. Rosa var så snäll och hjälpte mig och lekte med barnen utanför. 

Veckans funderingar?

Fortfarande är det ett intensivt pusslande med att vara med barnen och samtidigt hinna jobba. Det blir en timme här och en timme där men det är svårt att skriva artiklar på det viset. Istället blir det mycket jobb på kvällar och helger. Det är  tungt men jag försöker acceptera det, njuta av stunderna med barnen, inte stressa över jobbet och tänka att det inte kommer vara så här för evigt.

Vad gjorde du för ett år sedan?

Det här.

Pratar du några andra språk? 

Engelska och spanska och numera förstår jag katalanska även om jag inte pratar ett ord.

Diskar du din egen disk?

Vi har diskmaskin.

Vad har du med dig på bion?

Popcorn, godis och gärna Carro 😉

Hur många timmar måste du sova för att fungera?

Jag vet inte riktigt. Just nu sover jag väldigt lite och högst 2-3 timmar i sträck. Och visst fungerar jag. Men för att fungera bra behöver jag 8 timmar.

Vad var det senaste du åt?

Mandariner. Flera stycken. De är så goda nu. 

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Nej, aldrig i livet! 

Tycker du om att krama folk?

Ja! Jag är väldigt kramig av mig. 

Vad är du allergisk mot?

Gräspollen och så är jag laktosintolerant.

Har du några tvångstankar? 

Nej, men en dödsskräck som genomsyrar allt. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s