Juni på Junibacken

Hej på er! Dagarna går så fort och med sömnbrist i kroppen och på egen hand med båda barnen gör att jag tyvärr inte får så mycket tid över att blogga som jag skulle vilja. Men jag hoppas ni kära, trogna läsare har tålamod med mig. Som jag säger till mig själv när jag ibland är så trött att jag nästan mår illa: “Det här är bara en kort tid och allt har sin tid”

Hur som helst tänkte jag visa vad vi gjort sedan midsommarafton som jag bloggade om senast. Dagen därpå var det väldigt grått och mulet i Stockholm så vi tog spårvagn nr 7 till 

museet Junibacken som är som en uppbyggd sagovärld kring Astrid Lindgrens berättelse och andra kända klassiker.

Först såg vi på teater

Sedan kröp vi runt i alla möjliga vrår 

och till sist åkte vi sagotåget som var jättefint gjort där man nästan flyger över och ut och in i Astrid Lindgrens alla sagor. 

Vår Juni älskade allt och vägrade gå hem så jag till slut fick bära ut henne. 😊 Det var bara sagotåget som hon tyckte var lite läskigt. Och det tyckte jag med när vildvittrorna skrek…

Annars gillade även vi vuxna stället. Biljettpriset kändes lite väl dyrt och ett tag var det väldigt trångt därinne med alla barn och föräldrar men går du dit direkt när de öppnar klockan 10 och ser till att pricka in teaterföreställningarna och så är Junibacken helt klart värt ett besök. Speciellt för lite mindre barn.


Följande dag klarnade vädret upp en stund och jag tog med Edu på en promenad längs vattnet. Jag ville så gärna visa Edu alla vackra ställen som Sommar-Stockholm har att bjuda på mitt inne i stan. 


Tyvärr började det regna igen, men det var rätt så mysigt att gömma sig under ett träd när luften ändå var varm och det doftade så gott där av sommarregn. 


Sedan var det snart dags för oss att säga hejdå igen. Så tungt, måste jag erkänna men som tur bara för 10 dagar. Nu på torsdag är Eduhär igen! 

Vi han med en kort kaffestund på Cityterminalen 


Och sedan vid ett-tiden hoppade jag och barnen på bussen mot Kapellskär för att ta färjan över till Åland. Det var första gången jag reste ensam på den rutten utan bil med två barn men det gick över förväntan som tur var. Bästa grejer är att ha en stor ryggsäck så man har händerna fria att hålla i allt och alla. 

Så ja, nu är vi tillbaka på sommar-Åland igen. Det är lite ostadigt väder men jag njuter ändå så mycket av allt det gröna och ljusa. Och se Juni och Hjalmar med kusiner, släkt och vänner. Här är vi på födelsedagskalas hemma hos Renee. 

Och här är en bild på Hjalmar som dagen efter, den 30 juni, då han blev 5 månader. 


Vi tar det mest lugnt på dagarna men det är av någon anledning fullt upp ändå…Äter frukost länge, leker i lekstugan, i sandlådan, går ner till Åsa, hoppar studsmatta, gungar, äter lunch, fikar, leker, läser, går ner till Åsa, fikar igen osv..😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s