En fredagseftermiddag i Hamburg

Hej på er! Vet ni vad? I helgen var jag i Hamburg. Det var ju meningen att jag skulle ha åkt helgen innan egentligen, men då blev Juni sjuk och allt blev inställt och framskjutet en vecka. Jag var där för att göra lite jobbgrejer, men Edu hängde med som sällskap medan Juni stannade hemma med farmor i Barcelona.

Både Edu och jag hade värsta krisen över att lämna Juni och under helgen fick vi med jämna mellanrum värsta sakna-Juni-attackerna, men det var också skönt att få en helg för bara oss själva. Tid att prata och bara vara. Det var länge sedan. Och väldigt fint. Speciellt med tanke på den hektiska vintern/våren som väntar oss.

SONY DSCVi landade klockan tre på fredagseftermiddag och vid fyratiden började det redan mörkna. Resan från Barcelona tog bara cirka två timmar men om ni blir sugna att åka från Sverige så är ju resan ännu kortare.

SONY DSC

Jag var så himla lycklig över att komma fram eftersom jag just nu är ännu flygräddare än vanligt. Måste vara graviditetshormonerna! Hamburg var dimmigt, ruggigt och väldigt mysigt.

SONY DSC

Första natten bodde vi på ett  hotell som heter Wedina och ligger i stadsdelen St. George, väldigt nära järnvägsstationen. Hotellet är känt för att husera författare och andra litterära personer och när vi klev in i lobyn höll en tysk författarinna som bäst på att läsa upp utvalda stycken ur hennes senaste roman.

SONY DSCVi spanade in vårt rum

SONY DSC

duschade bort resdammet

SONY DSCoch försökte klura ut vad för kläder som skulle täcka den här magen så jag inte skulle behöva frysa. Min jacka går nämligen inte längre att stänga.

SONY DSC

När det var klart, fixade jag först med lite jobbgrejer och sedan tog vi en tur på stan för att spana in området  i närheten av vårt hotell.

SONY DSC

St George brukar kallas för Hamburgs ”Greenwich village” och är mysiga gaykvarter med en massa kaféer och restauranger längs huvudgatan Lange Reihe.

SONY DSC

Vi hamnade på en Pride julmarknad där de serverade något väldigt gott och alkoholfritt som hette Apfelpunsch.

img_3401

Det smakade som varm äppelsaft men mycket bättre. Jag måste hitta receptet så att jag kan laga det hemma som ett alternativ till glögg.

img_3400

När det var dags för middag blev vi glada över att hitta denna mysiga pub med tysk traditionell mat.

img_3384

Det blev många olika korvar, sauerkraut…

img_3381

och tysk öl förstås!

img_3382En väldigt fin start på vår helg.

SONY DSC

Följande dag väntade lite jobb och sedan ett fullspäckat program med sevärdheter och annat skoj, arrangerat av  #cometohamburg . Ett projekt som välkomnar bloggare och andra resesajter att upptäcka och lära känna Hamburg.

Mer om det i nästa inlägg…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s