En sak i taget

En sak jag verkligen önskar inför nästa år och som jag tänker försöka se till att uppfylla är att stressa mindre. År 2015 har helt klart varit mitt stressigaste år hittills och nu får det vara nog. Jag vill inte längre känna huvudet bulta av stress och magen knyta ihop sig till någon sur liten sak.

Mitt problem är att jag vill för mycket, vilket jag på ett sätt tycker att är en positiv sak. Jag mår bra av att känna glädje och brinna för saker. Det skulle dessutom kännas hemskt att inte vilja någonting.

Men om man klämmer in det roliga och intressanta på allt för lite tid så fräts alltihop bort av stress. Det finns ingen skön känsla att ta med sig när man går och lägger sig för natten och ingenting att längta efter när man vaknar på morgonen.

I alla fall är det så för mig. Stressar jag för mycket känner jag inte lika starkt det jag upplever. Jag fastnar i mitt huvud istället i tankarna som snurrar på.

Så vad är lösningen? Jag vet inte riktigt. Vissa saker måste ju bli gjorda och tiden är ofta på riktigt knapp. Men 2016 ska bli ett år då jag tänker hitta ett hållbart sätt. Jag ska berättar för er hur det går.

Först och främst tänker jag ta en sak i taget. Jag tror verkligen på det. Som min syster Åsa brukar säga: ”hellre göra en sak ordentligt än många saker halvdåliga.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s