Promenadstig med utsikt över Barcelona

Ibland är det bästa sättet att upptäcka en stad att göra det med till fots. Att gå längs stranden är en fin favorit, speciellt den lite lugnare sträckan mellan Bogatell och Forumet. Om du vill jogga i en park ligger Ciutadella närmast stan och i Montjuïc har du en mer utmanande terräng till förfogande.

Men det allra bästa stället kallas La Carretera de les Aigües. Det är en 20 km lång sträcka genom parken Collserrola upp mot bergen. Du befinner dig mitt ute i naturen och har samtidigt en fantastisk utsikt över staden nedanför dig.
Dit åkte vi helgen:
IMG_2970
IMG_2943
IMG_2948
IMG_2950
IMG_2952
IMG_2962
IMG_2958
IMG_2964
IMG_2977

Så åker du dit om du inte har bil:
Börja norrifrån: Metro Penitents
Börja söderifrån: Metro Zona Universitaria

2 thoughts on “Promenadstig med utsikt över Barcelona

  1. Väldigt smidigt ställe att börja ”mitt på”: Åk med FGC från Pl Cataluña med linje S1 eller S2 till ”Peu de funicular”, byt inom samma station till ”Funicular”. När du är inne i vagnen måste du se till att trycka på knappen för avstigning halvvägs, vid ”Carretera de les augues”. Om du vill åka ned samma väg måste du dra ditt T10 i automaten och sedan trycka på knappen för om du vill åka upp på berget eller ned mot staden.

    OBS! Sätt dig inte i första vagnen när du åker till stationen Peu de funicular. Plattformen är kort just på den stationen och första vagnens dörrar öppnas inte där.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s