Spansk skinka som smälter i munnen

Vi har en affär precis vid hörnet där vi bor som säljer spanska skinkor, korvar, ostar och andra delikatesser. Det är svårt att gå förbi utan att köpa något och ja, man kan säga att vi har blivit stamkunder;) Det har till och med gått så långt att de som jobbar där hälsar på mina föräldrar och syskon när de är på besök och har koll på vem som gillar vad.

En extra bonus är att de alltid ger mig olika matlagningsråd när det kommer till spanska produkter. Så nu tänkte jag att jag skulle dela med mig två av deras bästa tips.

1. Ta fram ur kylskåpet och plockade den ur förpackningen åtminstone flera timmar innan den ska ätas. Den ska inte vara kall, utan rumstempererad. Då har den mer smak.

2. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom tallrik i fem minuter. Lägg sedan skinkan direkt på den varma tallriken och vänta i några minuten. Den blir då så mör och god att den smälter i munnen.

2 thoughts on “Spansk skinka som smälter i munnen

  1. Hej Liz, Kan du rekommendera någon särskild serranoskinka? Jag menar ett specifikt märke. Vi är ofta i Spanien, men jag har inte lärt mig vilka märken som är särskilt goda än 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s