Las playas – stränderna!

SONY DSC
Så vad gör vi på Menorca? Mest av allt sover jag. ( Juni sover numera 10-12 timmar per natt, helt otroligt!) och jag med! Det är första gången på ett helt år som jag vaknar och känner mig utvilad. Och när vi vaknar fortsätter vi med att ta det lugnt, hänga tillsammans, äta gott och utforska olika stränder. För det är det som är grejen med Menorca. Detta är strändernas paradis. Stora delar av ön är skyddad av Unesco och här finns många orörda vikar utan ens en skymt av hotell och restauranger. Många är så, så vackra.
SONY DSC
Det enda knepiga är att de även är rätt så otillgängliga och även fastän de är utsatta på turistkartorna så hittar man ofta sådana här skyltar: ”Fara, privat jaktområde”. Ingen verkar bry sig om vad som står och alla säger att de bara är där för syns skull, men jag blir lite nervös ändå.SONY DSC
Hur som tog vi oss igår till norra sidan av ön
SONY DSCSONY DSC
där stränderna är mer vulkaniska. (på södra delen av ön är sanden mer vit och vattnet mer turkost, ska visa er bilder av det senare.

SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
Vi fick vandra i mer än en halvtimme innan vi kom fram till denna vackra strand, men det var värt det. Juni sov i sin vagn och jag läste bok med fötterna i vattnet.
SONY DSCSONY DSC
Menorca är inte någon stor ö och väldigt idyllisk. Överallt ser man kor beta, som direkt tagna ur något Bregott-reklam. Jag läste någon stans att den är 50 km gånger 20 km stor, men här bor över dubbelt så många som på Åland, runt 70.000 personer.
SONY DSC
Här finns även många fyrar och igår eftermiddag efter stranden åkte vi och tittade på en.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Havet är vackert och vilt nedanför och när fyrarna byggdes någon gång på 1800-talet sjönk betydligt färre skepp.

SONY DSC

I dag fortsatte vi utforskning av norra sidan. Även denna gång blev det en rätt så lång vandring…
SONY DSC

SONY DSC
Men titta så fint!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s