Om att pendla mellan Barcelona och Åland

img_6732

Flera av er har frågat hur man hittar bra resor mellan Barcelona och Åland och hur det känns att pendla mellan Barcelona och Åland som jag gör, så här kommer en liten reselista.

Hur känns det att resa så ofta?

Att resa har jag alltid tyckt att varit roligt. Jag gillar stämningen på flygplatsen, att packa väskan och fantisera över hur det kommer att kännas när jag kommer fram. Det enda problemet är att jag är så fruktansvärt flygrädd. Uppe i luften har jag ångest i tre och en halvtimme och nu med Juni känns det nästan ännu värre. Jag kan gräma mig flera dagar i förväg innan vi ska åka. Det som däremot är väldigt positivt är att när vi landar och allt gått bra är jag superlycklig. Jag nästan flyger fram…;)

Vilken tid på dygnet gillar du bäst att resa?

Tidigt på morgonen. Jag tycker om att komma fram tidigt, framförallt när jag flyger till Stockholm eftersom jag behöver ha tid att hinna hem till Åland med en båt samma dag.

Vilken är den bästa veckodagen att resa på?

Jag försöker alltid se till att flyga mitt i veckan eftersom biljetterna är billigast då.

Hur hittar du dina resor? 

Jag använder mig av olika sökmotorer som Skyscanner och Mr.Jet. Sedan har jag nyligen hittat en bra sida som ibland ger rabatt på flygbiljetter. Rabattkalas.se heter den. Nu får man exempelvis rabatt på bokningar med Mr. Jet.

Hur får du tiden att gå ombord på flyget?

img_7543

Innan Juni lyssnade jag på podcast, läste bok och såg filmer på min laptop som jag alltid har med mig ombord. Nu försöker jag leka olika lekar med rekvisitan jag hittar i stolsfickan, gå på turer i gången och få Juni att sova en liten stund så jag kan smyga in hörlurarna i öronen och själv sova en liten stund.

När går tiden som långsammast?
När vi flyger över ett område med turbulens. 

Hur lång tid tar det för dig att packa?
Inte så lång tid. Jag har lärt mig vad som är totalt onödig att ha med och försöker ta med mig färre och färre saker varje gång.

Hur lång tid brukar du vara på flygplatsen innan avgång? Två timmar. Jag tycker om att ha god tid på mig, ta en kaffe, titta lite i affärer och samla mig lite innan start.

img_1465

Vilka flygbolag reser du med till Barcelona?

Ryanair, Vueling eller Norweigan. Alla tycker jag är rätt så okej, så jag går helt efter pris och flygtider.

Vad är det svåraste med att flyga ensam med ett litet barn?

Att gå på toa. Flygplanstoaletterna är så trånga och det är inte lätt att byta blöjor där inne. På flygplatserna får man även sällan in vagnen på toaletten så då måste jag be någon att vakta mina saker medan jag och Juni klämmer oss in på en liten toalett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s