Peek-a-Boo!

bild 2-18
bild 1-20
a>
bild 4-9

En sak jag inte förstod innan Juni kom till världen, var hur det skulle kännas i kroppen att vara mamma.
Jag förstod att jag skulle uppleva starka känslor
Att jag hela tiden skulle ha henne i mina tankar.
Men jag förstod inte att bandet skulle kännas så starkt rent fysiskt i kroppen.
Att oron för henne skulle slita och riva i mig som törst eller hunger.
Och att hennes gråt skulle ta ont i mig. På riktigt.

Jag trodde att grubblerier, det dåliga samvetet, ångesten för att lämna och andra föräldragrejer satt i huvudet och därför skulle gå att resonera kring.n
Men de finns inte i min hjärna. De finns inte ens i något mentalt tillstånd.
De sitter i min kropp.

Ändå tycker jag fortfarande att det är viktigt att inte följa varenda liten våg av oro som sköljer över mig. Jag försöker ibland. Men då i krig med min egen kropp. Inte i diskussion med mina tankar som jag förut trodde.

Det gör allt så mycket mer komplicerat.
Och så mycket vackrare på något vis.

2 thoughts on “Peek-a-Boo!

  1. Såå jätte bra skrivet!Du sätter ord på tankar och känslor på ett så fint sätt och de du skriver e nog inte speciellt endast för mammor för du beskriver exakt den oro och också osäkerhet man som man känner! Sen e det en annan sak att få dom att erkänna det! 😉 Så fint skrivet en jättebra text! TACK! Hälsningar.. Robert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s