The best yoga app

ipadMini_white_3

ipadMini_white_1

Jag har börjat med yoga på allvar igen och känner mig så stärkt av det. För många år sedan när jag bodde i Stockholm höll jag på med yoga flera gånger i veckan och åkte även på yogaretreat, men av någon anledning rann det ut i sanden. Jag flyttade hem till Åland, försökte gå på något body balance pass och sedan blev det inget mer med det.
Förra året när jag var gravid hittade jag ett väldigt mysigt yogaställe här i närheten av var vi bor och plötsligt var jag tillbaka i lugnet och de sköna yogaställningarna som får mina ben och armar att skaka, men som gör så gott. Under nästa hela graviditeten gick jag på yoga 2-3 gånger i veckan och jag tror det är mycket tack vare det som jag mådde så bra som jag gjorde.
Nu är den tiden förbi, men jag hoppas inte yogan. Samma ställe här i Gracía erbjuder även andra yogaklasser och i två veckor har jag nu gått på två pass i veckan. Dessutom gör jag yoga en kvart varje morgon innan Juni vaknar efter en jättebra app som min tvillingsyster Åsa tipsat mig om. Den heter yogastudio och kostar bara några få euro. Rösten är på engelska, men instruktionerna är lätta att förstå och det går att välja mellan 15-60 minuters pass och från nybörjare till medel och mer avancerade nivåer. Ett superbra tips om det är någon som vill köra igång men inte har så mycket tid över. Eller som bara vill testa på hur det känns med yoga.
Det bästa som yogan ger mig är starka muskler, vighet och mer lugn och ro innanför. Dessutom känner jag mig så sund när jag sitter där med benen i kors att jag resten av dagen tar hand om mig själv bättre och dricker mer te än kaffe och äter riktigt bra. Dessutom blir jag mindre pms-ig. Eller jag kontrollerar bättre mina hormoner, om man säger så.

4 thoughts on “The best yoga app

  1. Hej Liz! Jag älskar yoga. I helgen var jag på en kurs i Stockholm med amerikanen Anthony Benenati och jag känner mig så inspirerad. jag brukar använda mig av en site som heter http://www.doyogawithme.com. Därifrån kan du gratis streama pass. Men naturligtvis är ju en livs levande instruktör det bästa. Jag här så glad över Yogahuset här på Åland.

    • Vad kul att du också är inne på det. Det låter intressant med Beneati. Tack för tipset. Jag ska kolla in det. Och ja, om jag var på Åland skulle jag absolut testa yogahuset. Det är så roligt att det finns något sådant nu. Kram!

  2. Åh, tack för tipset! Har velat testa yoga ett bra tag, men inte vågat mig iväg någonstans. Vill gärna “känna på” lite hemma innan jag tar steget att besöka en studio. (Hälsningar “vig som ett kylskåp”) 🙂 Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s