Friday list

TRE STÄLLEN JAG BOTT PÅ

656128_2011571940657_sbig

I en liten mysig tvåa på Kantorn i Uppsala tillsammans med Johanna, första året som student i Uppsala.

dublin

I en trea tillsammans med Eva, Lisa och Annika på Green Street i Dublin, i februari 1999.

Sydney_Harbour_Bridge_from_the_air Bondi-Beach

I en stor fyra i närheten av Bondi Beach i Sydney tillsammans med två irländska killar och min fina vän Lise som jag lärde känna på ett hostel där. Vi hade bananträd och en pool i trädgården och på balkongräcket satte sig gröna papegojor och pickade med sina små, söta huvuden. Jag jobbade bland annat på en italiensk/libysk restaurang och i en skoaffär för att ha råd med hyran.

TRE BÄSTA DRYCKERNA

IMG_0179

Apelsin är min favoritfrukt alla kategorier och apelsinjuice kan jag aldrig få nog av.

20130701-224010

Jag dricker sällan rödvin för att bli berusad, utan helt enkelt för att jag tycker det är så himla gott.

mojito

Min favoritdrink. Den har allt jag tycker en riktig festlig drink ska ha: syra och sötma och doften av någonting exotiskt.

TRE RIKTIGT GODA MATRÄTTER

skaldjur

En av orsakerna varför jag gillar maten i Barcelona så mycket är för att det kryllar av skaldjur.

corte_jamon

En annan sak jag inte kan få nog av här är jamon, alltså den spanska lufttorkade skinkan. De äter den på alla högtider och jag förstår varför. Man tröttnar aldrig på smaken och i riktigt tunna skivor är den så så otroligt god.

surbatong

Jag har alltid varit en bröd-person. Om jag måste skulle jag kunna leva på bröd och vatten. Men allra helst vill jag ha det nygräddat med en massa smör och en skiva ost på. Kanske lite marmelad…ja, ni hör! Inte alls nyttigt. Men mmmm…..gott, gott!

TRE FINA RESOR

DSC04523

I augusti för några år sedan åkte jag och Carro till Paris en vecka och bodde i hennes småkusins lägenhet i Marais. Det var sommar i stan och så hett överallt och vi bara njöt av att bara vara. Om jag är ledsen någon gång så tänker jag på den resan och då blir jag glad igen.

dsc02083jpgdsc03384_0

Samma sak är det med min resa till Grekland med Heidi år 2009. Minnet av den gör mig så glad. Vi var trötta båda två och allting i livet kändes inte så lätt. Där borta i Grekland glömde vi allt och verkligen vilade upp oss. Så underbart.

Min resa till Tokyo glömmer jag aldrig. Det är den coolaste och mest intressanta stad jag någonsin besökt.

TRE BRA KLÄDESPLAGG JAG ÄGER

timthumb.con

En svart prickig klänning som är köpt secondhand på Stadsmissionen i Stockholm. Med den i resväskan har jag alltid något att ha på mig. Och den skrynklar inte ens.

timthumb-1.con

En mönstrad seconhand-klänning från Beyond Retro som fungerar bra som kjol också. Just nu hänger den som dekoration i vår hall här i Barcelona.

img_9239

Och så klart min gula solklänning. I den kan man inte vara på dåligt humör.

 

Listan är lånad av Niotillfem och sedan modifierad lite grann.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s