Baby Second hand

bild-8Nästan precis allt som vi hittills behövt till Juni har vi fått eller köpt i andra eller tredje hand. Den här babysittern, som mamma och pappa släpat ner från Åland, har tillhört Melker och Olle, vagnen kommer från Edus kompis Roman, likaså bilbarnstolen och en resesäng. Sängen Juni sover i här hemma är Edus gamla som han hade som liten och när hon blir lite större väntar en spjälsäng som kommer från Edus bror. Hemma på Åland i somras fick vi dessutom låna vagn av Johanna, skötbord av Renée och Christian och bilbarnstol av Åsa och Stefan. För att inte tala om alla kläder. Johanna och Lina har kommit bärande med kassar och Anna S mejlade mig häromdagen och sade att nu har jag lämnat ytterligare några kassar med kläder hemma hos dina föräldrar…

Jag bara gapar av all generositet och ler av tacksamhet. Vi sparar inte enbart en massa pengar, utan även på miljön. Och dessutom har Juni mjuka tyger med mindre kemikalier nära kroppen, eftersom mycket av det dumma som finns i nya kläder har tvättats bort.

Jag förstår så klart att det är alltid någon som måste köpa nytt för att vi andra ska kunna köpa begagnat. Men ännu är tillgången inget problem, eftersom det finns så många nyköpta saker i vår värld. Inte heller alla har min tur att ha familj och vänner som gärna ger sina saker vidare, helt gratis, men även för en liten peng går det mesta att köpa på andrahandsmarknaden. Och när det kommer till saker för bebisar tycker jag det är en utmärkt idé. Se hur stor Juni redan blivit. Det här går ju med raketfart!;)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s