Friday list

En bild på dig som inte är så hemskt fördelaktig:

bild-2

Jag försökte ta en selfie på mig själv precis just när jag klippt pannluggen. Det gick inte så bra.

En bild på dig som är mer fördelaktig:

bild-3Kerstin och jag fikade häromdagen ute på takterassen i solen.

Vad har du gjort idag:


Jag började dagen med att göra en intervju på Skype tidigt i morse och satt sedan och skrev en stund. Därefter pratade jag på Facetime med Renée innan jag gick iväg på en yogaklass här i närheten, som jag älskar. Bästa sättet att varva ner på inför helgen. På väg hem handlade jag inför i kväll. Noemi och Helios ska komma över på middag och jag ska försöka laga något typiskt nordiskt, eftersom det är önskemålet. Och nu sitter jag i vardagsrummet och jobbar igen.

En bild från i somras: 

bild341.jpg?w=584&h=438

Vilken är din senaste googling:
”The wolf of wall street”. Jag såg den filmen häromdagen och tyckte den var så jättedålig. Den är Martin Scorseses senaste och är till och med Oscarsnominerad. Jag vill se om någon kritiker tycker som jag.


Vad står det i det senaste meddelandet du fick på Facebook: 

”Bueno. dime cuando tendras tiempo. Hasta prontito. besitos!!” Det är från min kompis Shona i spanska klassen. Vi vill gå och se en utställning tillsammans, men har svårt att hitta en tid som passar.

Vad åt du till middag idag:

Jag har inte ätit middag ännu, men som sagt blir det något skandinaviskt ikväll. Jag funderar faktiskt på att laga köttbullar, men då riktigt lyxiga sådana med gräddsås och potatismos och allt.Vad köpte du senast?

Ett par nya svarta strumpbyxor som gick sönder direkt när jag tog på dem. De sprack liksom från knäet och hela vägen upp.

bild-5

Vad skulle du vilja lära dig?
Alla spanska verbformer och pronomen och saker så att jag pratade helt perfekt. Men sedan skulle jag också vilja lära mig katalanska. Det är Edus modersmål och det pratas överallt i butikerna, på tv och på gatorna. Jag förstår helt okej vad de säger, men jag kan absolut inte prata det. Jag skulle säga att skillnaden mellan spansk och katalanska, är ungefär som mellan svenska och danska.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

Historia. Jag har alltid tyckt om svunna tider. Att läsa om dem känns nästan som att resa till en annan plats.

Kan du åka skateboard? 

Nej, absolut inte. Jag har aldrig ens provat. Jag har nämligen fruktansvärt dålig balans. Fruktansvärt.

Den bästa frukten är:

Apelsin.

Och den bästa grönsaken:

Tomat.

Den bästa osten:

Manchego är en stor favorit, men jag är helt galet förtjust i alla slags ostar.

Och den bästa gröten:
Mannargrynsgröt.

bild-4

Är du en bra sambo:
Jag vet inte, men jag tror det. Jag föddes ju in till tvåsamhet som tvilling, så jag är väldigt van vid att kompromissa, dela på saker och sätta sig in i vad den andra känner och tänker. Tyvärr är jag lite stökig i perioder, speciellt om jag är stressas och inne i ett projekt, och mina pms-hormoner är inte att leka med. Men jag försöker väga upp det hela med att laga massa god mat, lämna gulliga lappar, spela skön musik, ge många kramar och festa till vardagen lite, så ofta det bara går.

Listan kommer från bloggen Niotillfem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s