The travel list

16_BertSternLolitaCar  normal_lolita-car lolita2

Vart ska du resa?
Till Madrid och sedan vidare till vindistriktet Ribera del Duero.

Hur länge ska du vara borta?
Tills på fredag.

Hur bestämde du dig för att åka dit?
I oktober när vi var till Baskien var vår plan att åka vidare till Ribera del Duero, men eftersom jag blev sjuk blev vi tvungna att avbryta resan. Nu är det revansch som gäller!

När bokade du biljetten?
Vi kör dit i bil. En roadtrip, utan flygbiljetter.

madrid%20weekend1

Var kommer du bo?
Till Madrid far vi för att hälsa på några kompisar och vi bor hos dem. Vi har inte riktigt listat ut i vilken stadsdel de bor än och hur vi hittar dit, men det ska nog lösa sig.

Hur ser det ut där?

Madrid är en elegant och ståtlig stad med många vackra byggnader men den är också bohemisk på samma gång och sjuder av gatuliv. Här går ALLA ut på afterwork till sent på natten. Jag trivs bäst i kvarteren Malasañas som känns hämtade ur en Almodovar film. Udda klädbutiker, alternativa kaféer och de bästa tapasbarerna trängs på trånga kullerstensgator med graffitimålade hus. Och så älskar jag alla vackra konstmuseum och parken El Retiro.

Vad gör du första kvällen?
Vi planerar att anlända lagom till middagen hemma hos Marc och Juanita.

img_2822 IMG_52311

IMG_5233

Vart äter du din första frukost?
Troligtvis äter jag frukost hemma först yoghurt, müsli, smörgås och te. Och sedan går jag ut med de andra och på ett kafé och äter spansk frukost: Kaffe och croissant. Man kan säga att vi har lite olika frukostvanor…;)

Vad ser du fram emot?
Att få sitta i bilen med Edu i flera timmar och känna att vi är på väg på äventyr och hinna prata, bara hänga och lyssna på musik. Att vara med vänner och bara promenera runt i stan och känna av pulsen. Och sen förstås att åka vidare till Ribera del Duero…

Malasaña-1

Har du varit till Madrid innan? Ja, jag var där i flera veckor en gång i december. Det var en underbar resa på alla vis men tyvärr fick jag lunginflammation och blev kvar på ett sjukhus över julen. En av mina mest ensamma stunder i mitt liv. Det var det samma jul som Olle och Melker föddes och jag längtade så efter att komma hem och träffa dem. På Nyårsafton låg jag på ett hotellrum och såg på Gudfadern på tv och viskade till mig själv: Gott Nytt år Liz!

Hur gammal var du då?
30.

Vad minns du mest från den resan?

– Tyvärr mest sjukhusvistelsen, men då framförallt hur snälla alla var med mig där.

madrid

car_11

Vad kommer du hem med?
Ingenting från Madrid. Jag köper ofta inte så mycket på mina resor. Men i Ribera del Duero hoppas vi att fylla bilen med goda viner, spanska skinkor och ostar. Är det förresten någon som är intresserad av att få spansk skinka till jul. Kontakta mig på liz_lindvall@hotmail.com. Vi tänkte nämligen ta med oss hem till dem som skulle vilja pröva en bit.

Vad vill du lämna kvar?

Stress som jag hoppas ska rinna av mig på resan.

 

Listan kommer från Elsa Billgrens blogg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s