Instagram: Rain, flowers, friends and a lot of food

Jag tänkte att vi skulle titta på mitt Instagram-flöde för att se vad jag har haft för mig den senaste veckan. Om du vill följa mig på Instagram så heter jag Liztigt där, precis som här.

Vänster: Förra veckan började med massa deadlines. Efteråt var jag helt slut och började försöka leka fram någon sorts kreativitet. Det fungerade väl så där…;)

Höger: Blev så glad när jag hittade en asiatisk butik i närheten där jag bor. Det var som att kliva in i Kina. I de vanliga mataffärerna här är det svårt att få tag på kokosmjölk, röd curry, bambuskott och andra saker som kan vara bra att ha när man gillar asiatisk mat som jag. Där fanns allt. Till och med färskt citrongräs.

Vänster: Jag träffade de här intressanta människorna på en middag förra onsdagen. Vi åt italiensk pizza och pratade om allt möjligt. För att få lite fler skandinaviska kontakter här i Barcelona har jag nämligen gått med i en svensk kvinnoförening som heter Swea.

Höger: Den här bilden är från samma kväll. Det var så roligt att höra allas historia om hur de hamnat här.

Vänster: Mina pelagoner på balkongen har börjat blomma och örterna håller på att växa ur sina krukor. Jag har väntat så länge på det här. Att kunna gå ut på balkongen och plocka in färsk mynta till teet eller basilika till pastan.

Höger: Tog en promenad ner till triumfbågen och satte mig på ett kafé och spånade på artikelidéer. I en sådan här miljö vill jag tro att man inte kan misslyckas.

Vänster: Det blev fredagkväll och vi gick och såg på flamenco som jag berättade om. Jag insåg där hur mycket jag älskar dans. Jag tycker verkligen också om att springa, känslan jag får i kroppen efteråt. Endorfinerna som pumpar runt i hela kroppen. Men dans har en själ. Det har inte joggning.

Höger: Efteråt gick vi till en restaurang som Edu spanat in länge. Skaldjursfrossa! Mmm…

Vänster: På lördagen tog vi bilen och körde till jägaren Joan som är en gammal vän till Edus familj. Han bor med sin familj på en bondgård mitt uppe i bergen och bjöd på nyskördade kronärtskockor till lunch som han grillade över öppen eld.

Höger: Här är Edu med Joans barn Hubert, som gör supergod chorizo med vildsvinskött.

Vänster: Dessa underbar vallmofält! Om jag bara inte var så allergisk mot gräs!

Höger:  Jag i hängmattan hemma på balkongen.

Vänster: På söndag morgon steg jag upp relativt tidigt och begav mig ut på en lång jogg längst stranden. Himlen var alldeles mörk och efter ett tag började det regna. Det är så ostadigt väder här fortfarande och i tidningarna skriver de att det är den kallaste sommaren på 200 år!

Höger: Firar Edus mammas födelsedag med en hemlagad chokladtårta!

Vänster: Måndag igen och tapas-tur på schemat. Mitt på dagen klockan 12 träffade jag Marina och Cicki utanför deras hotell och tog dem med till Barceloneta för riktigt, riktigt lokala tapas, fisk, skaldjur och sangria med cava. En så rolig dag!

Höger: På vägen hem fick jag syn på dessa musikanter som spelade skön jazz.

Vänster: Fina Linda, som jag jobbat tillsammans med på tidningen, är på semester i stan tillsammans med sin kille.

Höger: Igår träffades vi för lunch och jag tog med dem på en liten tur. Så himla roligt att se dem!

Pictures from my Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s