Down the hills

SONY DSC

I lördags vaknade jag till den här utsikten och jag var så himla glad över att vi skulle åka och skida slalom eftersom det var så länge sedan. SONY DSC

Marken var bar, men bergen var snöklädda.

bild(84)

Vi åkte till en skidort som heter Masella och hyrde skidor för en rätt så billig peng. På morgonen lyste solen så fint

SONY DSC

men lite senare blev det mulet och började snöa. Det gjorde ingenting eftersom jag hur som helst blev helt förälskad i utsikten.

SONY DSCVi åkte upp och ner och det var superkul, men oj oj vad trött jag var i benen. Redan efter första åket hade jag kramper i vaderna och upptäckte muskler i låren som jag inte trodde att jag hade.

bild(83)

Fyra timmar senare var jag så här slut och så mör i hela kroppen så jag knappt fick av mig pjäxorna. Men det var kroppslig trötthet och inte mental sådan som man kan få efter en lång arbetsdag och jag föredrar den först nämnda.

bild(85)

För på kvällen, redan klockan nio, efter en liten stund framför brasan och ett glas rött vin somnade jag och sov djupt hela natten. I massor av timmar.   SONY DSC

Sedan var det söndagsmorgon och vi begav oss ut på en liten promenad.

SONY DSC

Det här området i Pyreneerna är känt för att ha platta stenar som man exempelvis kan använda i ugnen när man bakar bröd. Att hitta en sådan perfekt sten var mitt mål för dagen och jag blev så lycklig när jag hittade en. Jag ska visa er sedan.

bild(90)

Luftballongsåkare var ute på en söndagstur och jag undrade vad man såg när man tittade ut från korgen där uppe.  bild(86)

Sedan körde vi ner från bergen och tillbaka hem mot Barcelona. Jag hittade lite påskris som nu står i en vas på vardagsrumsbordet. Men tydligen är det ingen tradition med sådana påskdekorationer här. Alla undrar varför jag tagit med mig skogen hem. ”För vi gör så i Norden”, säger jag då. Lite hemlighetsfullt.

Ifall någon efter den här långa vintern blir sugen på snö och slalom igen, så hittar ni mer information om skidorten här. Om man tar motorvägen som kostar en slant tar det bara 1, 5 timme att köra dit från Barcelona. Enkla övernattningsstugor är billiga, men det går också bra att bara köra upp över dagen ifall man vill det. Backarna öppnar vid nio och stänger fem på eftermiddagen.

On saturday we went skiing downhill. So much fun! In the evening I was so tired so I fell asleep at nine. On sunday we went for a walk in the mountains, had lunch in a small village and I found some Easter decorations. A great weekend in the Pyrenees.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s