Berlin, day 3

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC Dag tre i Berlin började med lång frukost och sedan en busstur till Alexanderplats i regnet. Det var en mulen och ruggig dag, men rätt så mysig. SONY DSC Målet med vår busstur var att slippa gå ute i regnet och att ta en annan buss till East gallery SONY DSC där stora delar av muren finns kvar. SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC För att minnas historien har man låtit olika konstnärer måla olika saker på den gråa betongen. Så sammanlagt består East Gallery av 140 konstverk och SONY DSC den mest berömda är den så kallade ”Broderkyssen” mellan kommunistledarna Brezjnevs och Honecker. Konstnären Vrubel hämtade motivet från ett foto som togs när DDR fyllde 30 år och han tillfogade den ironiska texten: ”Åh Gud, hjälp mig att överleva denna dödliga kärlek.” SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC Jag gick längs muren och tittade och tänkte så mycket på den tiden, men även på alla andra murar som fortfarande finns i dag. Synliga, som osynliga. Och hur känns det att stå på andra sidan om dem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s