1, 2, 3, 4, 5, 6 , 7, 8, 9, 10

Nu tänkte jag så här flera dagar försent dra igång med årets julkalender. Jag var med i Emily Dahls jättefina  ”Berätta om – julkalender” ifjol och tänkte vara med i den i år igen.

Det går till så att hon har bestämt ett antal färdig ämnen som man får berätta om. Olika saker varje dag, ända fram till jul.

Okej, så nu kommer de tio första dagarna av december.

1. Berätta om din stil

scale_image-1

Jag har aldrig tänkt att jag har en speciell stil, utan jag klär mig helt enkelt i det jag tycker är fint. Det varierar ganska mycket. Förut var jag inne väldigt mycket på 1960-tal, men nu har jag blivit allt mer förtjust i 1970-talets hippiestil och 1940-talets stilrena plagg. Två grundregler man kan säga att jag har är att jag sällan köper nya plagg från de olika kedjebutikerna och att de mesta i min garderob är secondhand. Dessutom går jag allra mest omkring i kjol och klänningar. De passar helt enkelt min kropp bäst. Jag är inte gjord för smala stuprörsjeans och kommer aldrig att bli det.

Exempelvis gillar jag:

scale_image bild_244_0

scale_image-2

Olika slags hårdekorationer

bild-863

bild_20101125_kl_1935_3

Flätor

img_7528_0

Prickigt

bild_257 bild_258_0

Figursytt

Bild+2010-02-10+kl.+07.53+#4

Sjömanskostymer

pdag13

Starka färger

dsc08984

Allt som påminner om Frankrike

scale_image-6

Hattar

scale_image-3 scale_image-7

Blommiga klänningar

img_2585

Somriga klänningar

pannan7

Klänningar med mönster på

img_4223

Färgen grönt

spanien1

Och röda skor så klart.

2. Berätta vad du har på dig idag

I dag var ingen bra kläddag så det blir ingen bild på det. Ni vet det var en sådan dag när man har allmänt svullen mage och känner sig trist och grå. Så jag hade helt enkelt på mig svarta strumpbyxor, en svart kjol, svart linne och en vit kofta med lite rött mönster på.

3. Berätta om vad du önskar dig i julklapp

Det är så många saker i livet som jag hoppas ska gå bra just nu och det är viktigare än allt annat. Om jultomten kan hjälpa mig med det skulle det vara bra. Men om jag ska svara mer materialistiskt på denna fråga så är det tre saker jag alltid blir glad över att få:

1. En vacker, inspirerande bok att bläddra i eller intressant roman att läsa under täcket.

Lotta_kokbok

2. Något som känns lyxigt och doftar gott.

3. Underkläder. För jag är så dålig på att köpa det till mig själv.

4. Berätta om hur du får dina kläder att hålla länge

Det här är jag jättedålig på. Jag har ofta trasiga strumpbyxor, ett hål någonstans på klänningen och nerslitna skor. Alla ni som har bra tips på vad ni gör får gärna berätta för mig.

5. Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark

I den gula klänningen som jag har som omslagsbild. I den känner jag mig som en sol.

img_5834

6. Berätta om en person som inspirerar dig Duras_1Jag älskar Marguerithe Duras sätt att skriva och läser allt jag kommer över. Någon dag skulle jag vilja kunna skriva som henne. 7. Berätta om en person som betytt för mycket för dig Oj, vem ska jag välja. Alla jag har fått eller valt att ha i min närhet betyder otroligt mycket för mig. Helt ärligt kan jag inte välja ut bara en. Det är helt omöjligt. Jag är galet förälskad i er alla!8. Berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom.

Min mormor var sömmerska och sydde kläder till oss när vi var små. Jag minns så att hon i ettan i julfesten sydde en kjol med en slags boleroväst till som man kunde knyta. Åsa och jag hade likadana och vit blus under. Och jag tyckte mönstret var så fint med körsbär på.

9. Berätta om din stil när du var 15 år

Jag hade verkligen ingen stil alls. I hela lågstadiet klädde Åsa och jag oss likadant, men i högstadiet hade vi börjat försöka klä oss lite annorlunda. Det tog nog ett tag innan jag kom på vad som var jag. Men jag tycker också att det på ett sätt var skönt. Ingen var så medveten på den tiden. Visst alla åkte till Stockholm och shoppade innan skolstart, men det fanns inte Facebook, Instagram och like-knappar. Jag blir mörkrädd när jag tänker på hur ännu mer utseendefixerat allting säkert är i dag.

10. Berätta om något du tycker är allra särskilt vackert

Ord! Ord! Ord!

ord_17981541

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s