Good morning San Sebastian

Image

Hej och hälsningar från San Sebastian i Baskien. I morse när jag vaknade såg jag det här utanför fönstret. Det är dimmigt och regnigt och rätt så svalt, men det gör ingenting. Jag och Edu har nämligen inte tagit oss hit för att ligga på stranden, utan för att äta och smaka på allt gott som finns här. Vårt gourmet-äventyr startade igår kväll när jag fick grönt ljus från läkaren och vi packade in oss mot bilen och började köra norrut. Sex timmar tog det hit från Barcelona. Ökenliknande landskap, klippiga berg och många byar med ståtliga kyrkor längst vägen. Jag har fått i uppdrag att för flera olika magasin utforska vad det är som gör att Baskien är så bra på mat. Här finns nämligen flest Michelin-krogar i hela världen och ostar, viner, skinkor, korvar och skaldjur som smakar gudomligt gott. I en vecka ska vi vara här och smaka oss fram och sen bär det av ner mot vindistriktet Ribera del Duero för fler reportage.

Jag hör av mig härifrån så ofta det bara går. Ha det fint så länge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s