Friday list

Hur såg du ut för ett år sedan?

Image

Så här. En vanlig prickig dag på jobbet på Ålandstidningen. Åh, vad jag saknar prata med Anna som sitter precis bredvid.

Vilket är ditt mest använda ord denna vecka?

Här lär jag mig nya spanska ord varje vecka och jag får mina favoriter. Denna vecka gillar jag att använda ”aunque”, vilket betyder fastän; även om.

Har du någon fobi?

Jag vet inte om man kan kalla det för en fobi, men jag är rädd för att dö. Ibland paralyserade rädd. Och jag har alltid varit det, ända sedan jag var liten, så länge jag kan minnas.

Vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?

Edu tillagade massvis med olika skaldjur igår så att mina föräldrar skulle få smaka. Det var så underbart gott och så fint att se mamma och pappa njuta så.

Vad är det finaste någon sagt till dig idag?

Att jag är bäst i hela världen!;)

När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?

När jag lyckades sälja fyra artiklar på en dag. Som frilansjournalist gäller det att ha tålamod och ibland kan det kännas riktigt hopplöst. Då blir man så glad och fylld av massor av peppande en energi när det en dag går vägen.

Vad tror du kommer bli roligast i helgen?

Vi ska åka med mamma och pappa till Costa Brava, där vi hyrt ett litet hus över helgen. Försommaren är här nu. Det är grönt och blommar överallt och vi ska åka till stranden och sola och ta med mamma och pappa till våra favoritställen.

Vilken är din pepplåt för tillfället?

När jag lyssnar på den här känns det som jag är med i en fransk film och livet bara liksom väntar på mig!

Vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?

Läst Murakamis bok ”Fågeln som vrider upp världen”, som jag lånat av Carro, lyssnat på nyheter och ”Kropp och själ” i P1, läst DN på nätet, kollat Facebook, Instagram, sett på spanska nyheter på tv, läst bloggar, lyssnat på Alex och Sigges postcast och underbara ”Värvet” med Kristoffer Triumf.

Har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?

Klurat ut hur trefiliga spanska rondeller fungerar.

Vad oroar du dig för?

Att jag eller någon av dem jag älskar ska bli sjuka eller dö.

Vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?

Jag tyckte jag såg Javier Bardem häromdagen, men jag drömde nog. Jag har alltid varit så kär i honom och nu när vi bor i samma land hoppas jag ständigt att få syn på honom.

Vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?

Någonstans inom mig förstår jag att jag befinner mig i Spanien just nu och för att ta mig hem så måste jag åka norrut. Men sen ser jag på nyheterna och de pratar om att uppe i norr i Paris och Berlin…och jag blir alldeles förvirrad. Hela mitt liv har Frankrike och Tyskland varit söderut. Nu är det norrut. Det har jag svårt att vänja mig vid…jag ni hör hur förvirrad jag låter.

Hur ser dina senast tagna webcam-bilder ut?

Det var jättelänge sedan jag använde min webcam. Förr gjorde jag det hela tiden på jobbet på Ålandstidningen.

Image

Det här tog jag på ett kafé häromdagen när jag hade skrivkramp.

Image

Det här tog jag för att fixa ett foto till ett internationellt presspass som jag var tvungen att beställa via Bryssel.

Har veckan varit bra än så länge?

I början av veckan var den lite stressig, eftersom jag ville få allting gjort tills mamma och pappa kom hit. Men sedan dess har den varit alldeles fantastisk. Det känns lite som jag också har semester och nu ser jag så fram emot helgen.

 

Listan kommer från Midnattsgatan

2 thoughts on “Friday list

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s