Skribent

8476-liz-pa-bryggan

Som skribent har jag bland annat gett ut två foto-och textböcker om livet i Mariehamn och varit medförfattare till en inspirationsbok om kvinnligt företagande.

I utställningen ”Illusions” samarbetade jag med konstnären Anna Sundblom. Mina dikter och ord fungerade som ett komplement till hennes skulpturer i brons, gjutjärn, smide och textil. De skrevs på svenska och översattes sedan till engelska.

Jag har även jobbat med Ålands kulturhistoriska museum som textgranskare när nya utställningstexter och en audioguide skulle tas fram till deras permanenta utställning.

Under 2018 har jag ett 1-årigt arbetsstipendium från Ålands kulturdelegation för att skriva en roman som tecknar flera kvinnoporträtt i Mariehamns historia.

Jag gör även översättningsjobb från engelska till svenska och från spanska till engelska och svenska.

Här kan du läsa mer om mina utgivna böcker: 

”Livet i Mariehamn”, del 1 och 2 , november 2011/december2012 
Genom att ta ett fotografi av livet i staden varje dag under år 2011 och skriva texter till berättar jag och fotografen Daniel Eriksson om vardagslivet i Mariehamn från dag till dag och genom alla årstider. I böckerna finns fotografier av människor som föder barn, av långa promenader i vinterkylan, bokklubbar, vanliga tv-kvällar och stora konserter på sommaren. Jag ville beskriva så detaljerat som möjligt hur det känns i dessa stunder och samtidigt berätta om händelsen mer allmängiltigt. Därför blandar jag som skribent ren faktatext med lyrik.  Del 1, kom ut i november 2011 och innehåller texter och bilder från januari till juni 2011. Del 2 sträcker sig från juli till december 2011 och kom ut den 7 december 2012.

bok-livet-i-mariehamn-januari-till-juni

”Att välja sin väg”,  maj 2011
Detta är en personligt hållen intervjubok med åländska kvinnliga företagare i olika branscher, åldrar och kommuner för att visa företagandets mångfald och möjligheter. Den är fram för allt en inspirationsbok om att välja sitt liv. Om att våga ta plats, utforska sin drivkraft och tro på sin magkänsla och sina idéer. Redaktör för boken var Ester Miiros. Författare Liz Lindvall och Gisela Linde.

För sammarbeten och jobbuppdrag kontakta mig på: liz.lindvall@gmail.com